Home » G-nestje (Balou x Max)

G-nestje   17-02-2020    Balou X Max

alle pups zijn gereserveerd

Great G-force (m) zwart/bruin    blauwe bandje

Giggely Girl   (v)   zwart/bruin    oranje bandje

Gentle Gatekeeper (v) zwart/bruin   roze bandje

Gigantic Galaxy   (v)  zwart/bruin   gele bandje

 Good Guy (m)  zwart/bruin  paarse bandje/wit

 GoGo Gadjed   (m)   zwart/bruin  groene bandje

Goofy Ghostbuster  (v)  zwart/bruin rode bandje

Lekker warm onder de lamp

 

De pups van Balou groeien als kool. Het zijn echte dikkerdjes. Balou is een zorgzame moeder en houdt haar pups nauwlettend in de gaten. Als de pupjes worden gewogen, loopt ze met elke pup mee om alle sin de gaten te houden. Een verschil met Bolke, die het allemaal wel best vindt. Inmiddels zijn de pups anderhalve week en hebben zij hun geboortegwicht al meer dan verdubbeld. Door hun lekkere speklaagje hebben ze het al gauw te warm onder de lamp.

 

Portretjes  Week 2 

Great G-force   (m)   blauwe bandje

Giggely Girl   (v)   oranje bandje

Gentle Gatekeeper   (v)    roze bandje

Gigantic Galaxy   (v)   gele bandje

Good Guy   (m)    witte  bandje (voorheen paars)

Gogo Gadget    (m)    groene bandje

Goofy Ghostbuster   (v)    rode bandje

05-03-2020

Ow ow ow wat lopen we achter met de website. De drukte is nu echt begonnen. Het vele bezoek vvoor het nestje van Bolke van afgelopen weekend was mega druk. Na maandag zou het even rustig worden met bezoek, en zouden we de achterstand wel even bij kunnen werken. Maar helaas werden een aantal volwassen honden ziek. Om het virus met spugen en diarree niet over te laten slaan naar de pups, moesten we extreme hygiene maatregelen nemen. Dat is nu weer het nadeel aan zo'n grote groep honden. Even niet opletten en het gaat van de ene naar de ander. Duizend keer schoenen wisselen, kleren omruilen en alles non stop ontsmetten. Maar het heeft gelukkig gewerkt! Baas uitgeput, maar de pups zijn gespaard gebleven en alleen jonge Beau is nu nog ziek.

De pups van Balou groeien echt giga hard. Ze zijn al mega zwaar. Afgelopen maandag zijn ze voor het eerst ontwormd. De oogjes zijn nu goed open en kijken je allemaal zeer schattig aan. Inmiddels wordt er getracht al wat te lopen. Maar dat gaat allemaal nog heel klunzig. Omvallen en weer opstaan. Maar over een aantal dagen waggelen ze zeker al wat meer rond. Dan wordt het tijd om de werpkist weg te halen en gaat het grote ontdekken beginnen. Aankomend weekend komen de  eerste mensen kijken naar Balou haar kotertjes. Weer een spannende tijd voor alle enthousiaste toekomstige baasjes. Wie o wie zal het gaan worden!  Morgen maken we even tijd voor de portetjes want die hadden allang gemaakt moeten worden. Nu is het te donker, en ze moeten natuurlijk wel mooi op de picture!

 

Portretjes Week 3

Great G-force    reutje   (blauwe bandje)

Giggely Girl   teefje     (oranje bandje)

Gentle Gatekeeper    teefje    (roze bandje)

Gigantic Galaxy   teefje    (gele bandje)

Good Guy    reutje    (witte bandje)

Gogo Gadget   reutje   (groene bandje)

Goofy Ghostbuster   teefje    (rode bandje)

Inmiddels waggelen de pups al een beetje door de kist en is het tijd om de wereld een stukje groter te maken. Op zaterdag hebben we de kist weggehaald en deze is ingeruild voor een kleine ren. Zo verdwalen ze nog niet teveel, maar worden ze zich bewust van alles wat buiten de ren gebeurd. Stofzuigen, langslopende mensen en honden etc. Ook tijd voor knuffels waar je overheen moet kruipen maar waar je ook in kunt bijten. Ook ontdekken ze elkaar en leren ze langzamerhand lopen. Het is een gevarieerd stel pupjes qua karakter. Twee reutjes zijn best portretjes, terwijl er 1 jongen de rust zelve is. Bij de meisjes idem dito. Twee relaxte meiden en twee pittige tantes. We gaan zien wat het gaat worden.

Woensdag 11 maart

De pupjes van Balou zijn nu net 3 weekjes oud. Het zijn allemaal flinke beren! Ze heeft bij mij niet meer zo de behoefte om alles in de gaten te houden mbt de pups. Maar de andere honden moeten nog steeds uit de buurt blijven. Haar kindjes! Wegwezen! Inmiddels stappen de kleintjes al een beetje rond en onderzoeken ze het speelgoed. Vandaag was het tijd voor een foto-sessie en ook daar konden ze maar moeilijk blijven zitten/staan :-). Alles is veel te interessant. Morgen of vrijdag krijgen zij een grote ren, zodat de wereld nog weer wat groter wordt,

 

Portretjes week 4

Great G-force   reutje blauw

Giggely Girl  teefje oranje

Gentle Gatekeeper    teefje roze

Gigantic Galaxy   teefje   geel

Good Guy   reutje wit

Gogo Gadget   reutje groen

Goofy Ghostbuster    teefje rood

 

Week 5

En toen was er alweer een week voorbij! De pups zijn afgelopen maandag 4 weekjes oud geworden. Tijd voor hun tweede ontworming. Balou heeft echt flinke puppen. Ze lopen niet veel achter op het nestje van Bolke qua gewicht. Vanaf maandag zijn we ook gestart met het overgaan op vast voer. De pupjes eten nu 4x per dag een klein bakje vers vlees. Eerst moesten ze het even leren eten, maar nu gaat het er steeds vlotter in. Met het voer en de slagroom van mama, groeien de pups nu heel erg hard.  Toen ik Good Guy ging wegen moest ik echt twee keer kijken. Klopt dit wel?? Al bijna 4 kilo????  Het is een mega pup, met een hele grote brede kop. Je wordt er hebberig van......

 

Portretjes Week 5

Great G-force  reutje blauw  

GERESERVEERD

Giggely Girl   teefje  oranje   

GERESERVEERD

Gentle Gatekeeper   teefje roze   GERESERVEERD

Gigantic Galaxy    teefje geel   

GERESERVEERD

Good Guy   reutje wit    

GERESERVEERD

Gogo Gadget    reutje groen   

GERESERVEERD

Goofy Ghostbuster    teefje   rood  

GERESERVEERD

Week 6

Ow ow ow wat was het een giga drukke week. De pupjes hebben heel veel bezoek gehad. Ze groeien als kool en zijn al even zwaar en bijna 5 kilo. Vandaag zijn ze 6 weekjes oud geworden en aankomende woensdag komt de dierenarts voor de enting, chip, afname DNA en natuurlijk de gezondheidskeuring. De aapjes mogen nu elke dag buitenspelen en genieten daar duidelijk van, Ze rennen in het rond en alles wat ze kunnen vinden moet uitgeprobeerd worden. Vooral takjes en blaadjes worden verorberd en de musjes vinden ze heel interessant. Ze kunnen er in gelid met zijn allen naar kijken. Morgen zullen we weer portretjes maken, want dat is ook echt wel nodig. Wat een verschil alweer!

 

Woensdag 1 april!

Vandaag zijn de pups weer op de foto geweest, maar helaas lukt het niet om deze op de site te krijgen omdat deze elke keer vastloopt. Inmiddels wordt het probleem opgelost en hoop ik ze er morgen eindelijk op te zetten. Vanmiddag kwam de dierenarts om de pupjes te chippen en te enten. Wederom gehuld in mondkapje en handschoenen. De pups vonden het....geweldig haha. Ze stonden te dansen op tafel en zelfs die nare prik en die AUW! van de chip maakte de mevrouw niet minder leuk. Wat een buffels zijn het toch. Allemaal zo goed als 5 kilo of meer. En slim dat ze zijn! Balou heeft het wel gehad met die scherpe tandjes en vlucht iedere keer naar hoger gelegen land (bank, picknicktafel :-). Bolke echter staat alles maar toe en als de pups weer eens ontsnapt zijn en door de huiskamer banjeren, weten ze hun surrogaatmoeder snel te vinden. Ze drinken dan gewoon bij tante Bolke. Inmiddels is het niet meer nodig, want de pups krijgen 3x daags vers vlees. Het is echt hap slik weg. We zetten de pups direct buiten om zo te leren dat ze buiten hun behoefte doen. De puppypads is bij dit nest niet zo n succes. Ze zien het als speelgoed en overal liggen dan ook stukjes pad. Ze maken er een ware ravage van. Zodra het kan  mogen ze dan ook lekker buiten spelen en daar genieten ze echt van. Ze rennen wild rond en kijken hun ogen uit als de andere honden buiten zijn. Soms staat er opeens zo n gekke platsnuit (mopshond) voor hun ren, en die vinden ze zeer interessant.

 

Natuurlijk moeten we nog even melden hoe de check up is gegaan door de dierenarts. Allemaal helemaal gezond verklaard! Toppers zijn het, en zeer mooie stevige pups. Weer een stapje verder dus naar het vertrek van dit leuke nestje. Ondanks dat het soms varkentjes zijn :-). Doordat ze overal in en door banjeren zijn ze al een keer in bad geweest. Want dat luchtje was toch niet zo heel fris. Allemaal doorstonden ze het goed, al was er in het begin wat tegen gestribbel. Maar daarna was het toch ook wel weer lekker. Daarna lekker drogen in een warm bed met de warme zonnestralen die door het raam de kamer in kwamen..

 

Portretjes week 6/7

Tijdens de portretjes wilden de kinderen niet stilzitten. Er werd gerend en gerausd over de bank en poseren ho maar! Alleen Great Gforce bleef keurig zitten!

 

Great G-force   reutje blauw

Giggely Girl

Gentle Gatekeeper   teefje roze

Gigantic Galaxy   teefje geel

Good Guy   reutje wit

Gogo Gadget  reutje   groen

Goofy Ghostbuster

 

Week 7

De pups zijn zo graag buiten dat ze soms al zelf de pui open weten te maken. Een klein kiertje is genoeg, en de dames en heren staan al op het pleintje. Vanmorgen wilde ik de buitenren inrichten met hun speelgoed en kleden toen ik opeens een luid gedondersteen hoorde.....huh waar zijn ze nou?

Donderdag 9 april.

Nog 1 ochtendje samen! Vandaag vertrekken Giggely Girl en Gogo Gadget. De pups zijn er echt aan toe. Ze willen graag de ren uit en de wereld ontdekken. Als ze dan ook even in de speelren moeten zetten ze soms een keel op. Laat ons eruit! We willen struinen! Het is best een bijdehand nestje hoor. Ondeugende apen met een grote eigen wil. Dat wordt nog wat in de bench.....waarschuw de buren maar alvast :-). Inmiddels zijn ze allemaal (bijna) 6 kilo en vinden ze dat ze veel te weinig eten krijgen. Er wordt dan ook van alles verorberd; plantjes, blaadjes, takjes, graskluiten, puppypads en alles wat ze eigenlijk kunnen vinden :-).