Home » F-nestje (Bolke x Max)

F- nestje   07-02-2020  Bolke x Max

WEEK 1

Donderdag begon Bolke duidelijk met zich voorbereiden op de bevalling. In de middag verloor zij wat vruchtwater en begon het lange wachten. En dat werd zeker lang.....De ontsluitingsfase ging niet over in de uitdrijvingsfase en na een lange onrustige nacht zonder persweeen, heb ik Bolke s morgens in de auto gezet en ben naar de dierenkliniek gereden.

Na onderzoek bleek ze helemaal klaar voor de bevalling, alleen bleven de weeen uit. Ik heb verzocht om een keizersnede en deze is om 10 uur uitgevoerd. Nog even van tevoren op de weegschaal.....Een dikke 12 kilo aangekomen! Oef, oef dat zou heel wat puppen betekenen....En ja hoor, Bolke haar puppybuik was gevuld met wel 12 baby's! Doordat de overvolle hoornen van de baarmoeder over elkaar heen waren geschoven, kwamen de weeen niet op gang. Een juiste beslissing dus, om de pups te laten halen. Allemaal waren ze zeer levendig en vocaal :-).

Mama Bolke mocht al gauw naar huis, alwaar ze eerst even twee uurtjes onder een warme deken op de bank heeft geslapen. Opeens stond ze op en begaf zich naar de werpkist. Je zag haar denken; huh? Heel voorzichtig rook ze aan de pupjes, gaf ze likjes en daar ging ze.......vleidde zich neer bij haar pups en begon direct met de verzorging. Wat ben je toch een giga tophond! Verblikte en verblooste niet van al het gepiep en gegil. Wat een instinct en wat een stabiel karakter heb je toch lieve Bolke.

 

De portretjes en naampjes volgens z.s.m.

 

Hierbij een overzichtje van alle pupjes;

 

Teefje wit; 543 gram (grauw)
Teefje geel: 507 gram (grauw)
Teefje licht paars: 572 gram (zwart/bruin)
Teefje paars: 530 gram (grauw)
Teefje roze: 458 gram (grauw)
Teefje oranje: 552 gram (grauw)
Reutje zwart: 482 gram (grauw)
Reutje donkergroen: 513 gram (zwart/bruin)
Reutje lichtblauw: 563 gram (grauw)
Reutje donker blauw: 508 gram (zwart/bruin)
Teefje lichtgroen: 509 gram (grauw)
Teefje rood: 443 gram (grauw)

 

 

 

 

Portretjes week 1

Fury Fairytail    (v) zwart/bruin    witte bandje

Fancy Frappuccino     (v) grauw     gele bandje

Fabulous Feeling     (v) grauw   licht paars

Flowery Fragrance  (v) grauw   paarse bandje

Flamboyant Flame   (v) grauw      roze bandje

Funny Fantasy     (v) grauw     oranje bandje

Funcky Firecracker

Freaky Fireball  (m) zwart/bruin  donkergroen

Freedom Fighter     (m) grauw   lichtblauw

Flashing Ferrari  (m) zwart/bruin  blauwe bandje

Fairydust Feather   (v) grauw    groene bandje

Forever Friend   (v)  grauw   rode bandje

 

WEEK 2

Vrijdag 14 februari, Valentijnsdag en de verjaardag van Ben. De pups groeien als kool. Het is een waar gevecht bij de melkbar. De kleinste pupjes hebben de grootste moeite om zich een weg te banen door de grote dikke bulldozers. Met 12 pupjes zijn er gewoonweg te weinig drinkpekjes. We leggen de kleinere pupjes dan ook een aantal keer apart aan bij mama Bolke, zodat ze even de tijd krijgen om lang te drinken. De pups zijn bijna allemaal de 700 gram gepasseerd, behalve kleine Forever Friend en haar zusje Flamboyant Flame. Zij waren natuurlijk ook al wat kleiner bij de geboorte. Nu ze extra te drinken krijgen, komt hun inhaalslag. Het zwaartse pupje is Flowery Frangrance, met haar 900 gram. Ze is dan ook met recht een bulldozer en beukt iedereen gewoon opzij zodat ze kan drinken.

 

Als de pupjes wakker worden en dorst hebben, komt er een luid gekrakeel uit de werpkist. Het lijkt alsof Bolke ze al een beetje aan het opvoeden is. Wie vraagt, wordt overgeslagen. Zodra ze weer rutsig zijn, stapt ze de werpkist in, en opent de melkbar.

 

Zondag 16 februari

Forever Friend op weg naar de dokter. Zorgen over deze kleine meid. Gisteren amper gegroeid en ze was vanaf de geboorte al zo klein. Vannacht een erg bol buikje en veel kreunen. We vermoeden verstopping, maar massage, wat vasaline, olijfolie en warm badje hebben tot nog toe geen ontlasting opgeleverd. Ze drinkt nu minder lang bij mama wat zorgelijk is. Snel dus naar de dierendokter om uit te zoeken wat er aan de hand is. Wordt vervolgd.

De dierenarts constateerde erg veel gas in de darmpjes bij Forever Friend. Ze heeft een klysma gekregen, maar dat mocht niet heel erg baten. In eerste instantie leek ze weer vooruit te gaan, en begon thuis gelijk met drinken. Echter in de late avond, ging het kleine meisje weer hard achteruit. Haar buikke was erg pijnlijk en besloten werd om opnieuw een klysma te geven. De pijnstilling werkte niet meer, en ze had duidelijk pijn. Helaas is ze 2 uur s nachts in de armen van Ben overleden. 

 

Portretjes Week 2

Fury Fairytail  (v) witte bandje

Fancy Frappucchino  (v) gele bandje

Fabulous Feeling (v) licht paarse bandje

Flowery Frangrance (v) paarse bandje

Falmboyant Flame (v)  roze bandje

Funny Fantasy (v) oranje bandje

Funcky Firecracker  (m) zwarte bandje

Freaky Fireball   (m) donker groene bandje

Freedom Fighter (m)  licht blauwe bandje

Flashing Ferrari  (m) blauwe bandje

Fairydust Feather

Forever Friend    RIP

Week 3

Zaterdag 22 februari

Het puppyknuffelen is begonnen! Herman en Trudy beten de spits af, en kwamen samen met hun kinderen de kleintjes bewonderen. Wie ow wie zou de gelukkige worden, die mag gaan wonen op Vlieland! Wat wil je als honden beest nog meer. De klik was er meteen met Fairydust Feather. Bijzonder hoe dat toch werkt, met zoveel pups. Bolke vond het bezoek, ondanks dat de pups pas 2 weekjes zijn, allemaal prima. Heerlijke relaxte mama en iedereen mag gewoon bij haar puppies.  In de middag hebben de pups hun eeste ontworming gekregen. Er wordt al wat rond gewaggeld en alle pups hebben hun oogjes nu open. Het is nog steeds een heel gevecht bij de melkbar, want ze kunnen er niet allemaal tegelijk bij. Daarom gaan de dikkerds af en toe even apart in een mandje. Zo kunnen de kleintjes even rustig drinken, zonder weg gebeukt te worden. Daarnaast krijgen ze af en toe een flesje warme geitenmelk, wat ze heerlijk vinden!

 

Portretjes Week 3

Fury Fairytail   teefje   (wit)

Fancy Frappucchino    teefje   (geel)

Fabulous Feeling   teefje   (licht paars)

Flowery Fragrance  teefje  (donker paars)

Flamboyant Flame   teefje   (roze)

Funny Fantasy    teefje   (oranje)

Funcky Firecracker   reutje    (zwart)

Freaky Fireball   reutje  (donker groen)

Freedom Fighter   reutje   (licht blauw)

Flashing Ferrari     reutje    (donker blauw)

Fairydust Feather    teefje    (licht groen)

05-03-2020

 

Ow ow ow wat lopen we achter met de website. De drukte is nu echt begonnen. Het vele bezoek van afgelopen weekend was mega druk. De pups vonden het allemaal even leuk. Verschillende voorkeuren werden al uitgesproken. Na maandag zou het even rustig worden met bezoek, en zouden we de achterstand wel even bij kunnen werken. Maar helaas werden een aantal volwassen honden ziek. Om het virus met spugen en diarree niet over te laten slaan naar de pups, moesten we extreme hygiene maatregelen nemen. Dat is nu weer het nadeel aan zo'n grote groep honden. Even niet opletten en het gaat van de ene naar de ander. Duizend keer schoenen wisselen, kleren omruilen en alles non stop ontsmetten. Maar het heeft gelukkig gewerkt! Baas uitgeput, maar de pups zijn gespaard gebleven en alleen jonge Beau is nu nog ziek. De kleintjes groeien als kool en zijn nu bijna allemaal 2 kg of die al gepasseerd. De portretjes hadden al gemaakt moeten zijn, maar het is nu te donker. Dat gaan we morgen dus doen! Dinsdag ben ik begonnen met de pups langzamerhand aan vlees wennen. De grote (zware) pups krijgen vers vlees en de kleintjes krijgen vers vlees met een schep Griekse yoghurt erdoor. En dat zet aan! Alle pups liggen nu heel dicht bij elkaar in gewicht. Alleen de mega dikke Funny Fantasy steekt er met kop en schouders bovenuit met haar 2450 gram. Ik zit al te denken; die dikke past goed in de familie. Toch houden......Laat Ben het maar niet horen :-). Freaky Fireball die vanaf de geboorte al de een na kleinste was, groeit nu als kool en maakt dankbaar gebruik van zijn plek aan de trog met vlees en yoghurt. In de afgelopen dagen is hij al 350 gram gegroeid. 

 

 

Portretjes Week 4

Fury Fairytail  teefje (witte bandje)

Fancy Frappucchino    teefje   (gele bandje)

Fabulous Feeling    teefje   (licht paarse bandje)

Flowery Fragrance   teefje   d. paarse bandje

Flamboyant Flame    teefje    (roze bandje)

Funny Fantasy    teefje    (oranje bandje)

Funcky Firecracker  reutje   (zwarte bandje)

Freaky Fireball  reutje    (donker groene bandje)

Freedom Fighter    reutje   (licht blauwe bandje)

Flashing Ferrari    reutje   (d. blauwe bandje)

Fairydust Feather    teefje     (l. groene bandje)

De giga drukke tijden zijn aangebroken. Zowel het nestje van Bolke als Balou ontvangt een hoop bezoek. Natuurlijk willen er iedereen de gelegeheid geven om zo vaak mogelijk te komen. Omdat bezoek mega veel tijd kost, komt het schema met de andere honden wat in het gedrang. Het was deze week dan ook iedere dag nachtwerk. De website schiet er bij in, maar op vrijdag hebben we alsnog de portretjes gemaakt. Alleen geen tijd om ze op de site te zetten. Bolke wordt de scherpe tandjes soms al wat zat. Daarom heeft ze haar eigen loungebankje gekregen, zodat ze kan vluchten als het haar teveel wordt. Ook wil ze weer graag mee in de groep, maar gezien het virus dat we hebben gehad, doen we dit nog maar even niet. Bolke vindt het bezoek erg vermoeiend en ligt soms gewoon de gehele duur te slapen. Even bijkomen van al die drukte! Ze vindt kinderen erg leuk en begroet ze allemaal alsof ze wil zeggen; kom eens naar mijn kindjes kijken! Een aantal mensen heeft al een definitieve keuze gemaakt, de rest zal de komende week worden gekozen. Er is nog 1 meisje beschikbaar, dan weten we ook welke dit is.

 

Portretjes week 5

Fury Fairytail   teefje wit

GERESERVEERD

Fancy Frappucchino  teefje geel

GERESERVEERD

Fabulous Feeling

GERESERVEERD

Flowery Frangrance

GERESERVEERD

Flamboyant Flame

GERESERVEERD

Funny Fantasy teefje oranje

GERESERVEERD

Funcky Firecracker    reutje zwart

GERESERVEERD

Freaky Fireball    reutje donker groen

GERESERVEERD

Freedom Fighter   reutje licht blauw

GERESERVEERD

Flashing Ferrari   reutje donker blauw

GERESERVEERD

Fairydust Feather  teefje licht groen

GERESERVEERD

20-02-2020  Pups 6 weekjes oud!

Vandaag was het buitenspeel-tijd!

Week 7

Op vrijdag 20 maart zijn de pups 6 weekjes oud geworden. Het weekend was nog erg druk met bezoek, en daarom liggen we vreselijk achter met alle mails, de website, foto's en het papierwerk. Door de Corona-maatregelen doe ik vanaf maandag alles momenteel alleen en dat is een uitputtende berenklus. De laatste weken zijn altijd het meest intensief, dus er zijn nu echt te weinig uren in de dag. De verzorging van alle honden heeft nu even prioriteit 1 omdat ik voor hun de dingen zo normaal mogelijk wil laten doorlopen. Dingen kunnen dus even op zich laten wachten, graag hiervoor uw begrip. Afgelopen maandag was het tijd om de pups te chippen, enten en hun gezondheidscheck te doen. Huisbezoeken worden alleen in uitzonderlijke gevallen gedaan, ook weer ivm Corona. Omdat ik de deur niet uit kan, kwam de dierenarts toch hier. Gehuld in mondkapje en handschoenen moest Bolke wel even kijken wie er nu de ren in stapte. Was dat nou een gewoon mens? De pups reageerden eigenlijk niet, en vonden het allemaal wel best. Allemaal zijn ze een voor een nagekeken en gezond verklaard, zonder bijzondere op of aanmerkingen. Altijd weer een geruststelling. Er is tevens DNA afgenomen voor de ouderverwantschaps-controle en de aanvraag van de stambomen. Ook hier zal enige vertraging zijn, gezien in Belgie echt alles plat ligt. De pups hebben allemaal de 6-weken puppyenting gehad, een chip gekregen, zijn geregistreerd en hebben een paspoort met hun checkup gehad. Nu even afwachten of ze nog een entreactie krijgen. Vanmorgen (dinsdag) was alles prima in orde, al lagen ze meer te slapen dan normaal. Echter na het eten worden ze vanuit de huiskamer gelijk in de speelren buiten gezet, zodat ze leren hun behoefte buiten te doen. Daar was aan slaperigheid niets te zien! Het is een luid gespeel en gesleur met speelgoed. Toen de boer met zijn grondwerkmachine langs kwam, schrokken ze zich rot. Dat was wel een enorme herrie zo vlakbij. Maar goed voor hun socialisatie en inmiddels reageren ze al amper meer. Wat we hier de laatste weken ook gratis aan socialisatie hebben, zijn de straaljagers die vlak boven ons huis overkomen, wanneer er een oefening is. Wederom een daverd geluid, waar de pups mooi aan kunnen wennen.

 

Dindsag is het eindelijk tijd voor de portretjes. En die zijn nu extra grappig, gezien ze allemaal wel 1 of 2 halfhangende of staande oren hebben. Dit zal waarschijnlijk de laatste sessie zijn, gezien de eerste pups, volgende week al gaan vertrekken (mits alles zo goed gaat als nu). Natuurlijk hebben wij ons ook aan alle maatregelen te houden ivm de Corona-crisis en hebben we gemerkt dat niet iedereen dit even nauw neemt. We hebben tevens gemerkt dat het speelhuisje ook wat te klein is om meerdere mensen bij elkaar te ontvangen en dan de 1,5 meter afstand te bewaren. Daarom zijn we helaas genoodzaakt om een paar voorwaarden te hanteren, voor het ophalen van de pups. DIt doen we niet omdat we het leuk vinden, want het gaat ons enigszins wel aan het hart dat het allemaal zo ' afstandelijk' moet gaan bij het toch moeilijke afscheid. Echter is het in ieders belang en komen hier veel verschillende mensen uit alle regionen van het land. We hopen dat de pups normaal kunnen uitvliegen en er geen gehele lock down komt. Hierdoor willen we kijken of we vanaf maandag al pupjes kunnen gaan laten verhuizen (7,5 week oud). Vandaag en morgen zal ik iedereen benaderen voor nadere afspraken en verdere informatie. Omdat dit tussen de bedrijven door moet (19 volwassen hondenvrienden die ook hun aandacht en verzorging nodig hebben, plus de 18 puppenkinderen) zal dit even wat tijd in beslag nemen. Het is even iet anders.

 

Alle pupjes van Bolke en Max zijn gereserveerd

 

PIP

Fury Fairytail   teefje wit      

FAMKE

Fancy Frappucchino

CHARLIE

Fabulous Feeling   teefje licht paars

THECLA

Flowery Fragrance   teefje d paars  

INDY

Flamboyant Flame    teefje roze   

FENYA

Funny Fantasy   teefje  oranje  

RAKKER

Funcky Firecracker    reutje zwart  

LIMIT

Freaky Fireball    reutje donker groen

MAX

Freedom Fighter    reutje licht blauw   

SEB

Flashing Ferrari   reutje   donker blauw

FEATHER

Fairydust Feather   teefje licht groen  

 

Woensdag 1 april

Het wordt stiller in de ren van Bolke. Van 11 naar 5 pupjes nog maar...... De eerste berichten zijn allemaal goed. Op wat geschreeuw in de bench na, hebben zij zich allemaal al aarig aagepast.  Een teckel geterroriseerd, de kat de stuipen op het lijf gejaagd, of juist geleerd dat die wel erg enge geluiden kan maken als je dichtbij komt, een labrodor-vriend gemaakt, hele leuke kleine kinderen die je de hele dag knuffelen en slapen op je nieuwe baas zijn voeten. Het moeilijkste moment voor mij, zijn de eerste dagen dat ze weg zijn. Ondanks dat je weet dat ze het heel erg goed krijgen. Maar deze overbezorgde moeder is altijd panisch dat er iets verkeerd gaat. Daarom vinden we de foto's super leuk en ook de soms hilarische verslagen van de dag. Wij wensen de baasjes van Max, Pip, Limit, Seb, Indy en Thecla heel erg veel geluk en blijdschap met hun nieuwe gezinslid. Wij genieten nog even van Rakker, Fenya, Aiki, Famke en Feather. Zondag zal de laatste vertrekken en komt er een einde aan dit bijzondere nestje.