Home » Werkwijze kennel » Pupbezoek

Pupbezoek

Om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen en werkbaar te houden, hanteren wij een aantal spelregels voor het puppy bezoek. Het zou fijn zijn als iedereen zich hieraan kan houden.

 

* Kom op tijd

Niet eerder, niet later. Wij moeten afspraken voorbereiden en hebben ook afspraken staan voor andere mensen. Er is een vaste tijd voor u uitgetrokken. Voor elk bezoek plannen wij een uur in. Ook hier geldt dat het belangrijk is dat u zich aan deze tijdspanne houdt. DIt voor de rust van de pups en moederhond, maar ook om het programma van de andere honden niet teveel vertraging op te laten lopen. Natuurlijk kunnen mensen die van ver komen, onderweg wat vertraging op lopen. We vragen u hier rekening mee te houden en op tijd te vertrekken. Wanneer u vroeg bent, maak dan even elders een wandelingetje oid. Wanneer mensen immers veel te vroeg komen, brengt dit een behoorlijke chaos (en dus risico) met zich mee. Wanneer u te laat komt, kunnen we helaas niet meer tijd vrijmaken dat vooraf is gereserveerd. Helaas ook wanneer u van ver komt. Dit is niet om vervelend te doen, maar puur voor ons eigen behoud. Afspraken die lang uitlopen betekenen ook dat de dag enorm zal uitlopen en we dus soms gewoon tot in de nacht bezig zijn. Om die reden is het voor ons echt een belangrijke spelregen dat mensen hun best doen om op tijd te komen. Daarnaast kan het zijn dat er direct na u ook weer bezoekers komen. Gezien we voor iedereen de tijd willen nemen en ons niet in tweeen kunnen delen. vragen we u om uw begrip voor deze spelregel.

 

* Eerste bezoek alleen gezinsleden

Bij het eerste bezoek vragen we u om alleen te komen met de eigen gezinsleden. Ten eerste omdat het een kennismakingsgesprek betreft en we soms merken dat aanhang wat afleidt van waar we ons in het eerste gesprek op willen focussen. Daarnaast zijn de pups nog erg kwetsbaar. Mama moet wennen aan bezoek en wij moeten een goede indruk kunnen krijgen, maar uzelf natuurlijk ook!

Vanaf het tweede bezoek mag er best aanhang mee, maar graag niet met erg grote gezelschappen komen ivm de drukte voor de mama en pups.

 

* Volg onze aanwijzingen op wanneer u het terrein betreedt

Wanneer u op bezoek komt, kan het zijn dat er groepen honden buiten aan het spelen zijn. Wij vragen u de honden zoveel mogelijk te negeren en zeker niet te gaan gooien met speelgoed, ballen of de honden op te zwepen. De sfeer kan onbedoeld daarmee omslaan omdat bezoekers op ons terrein gewoon onrust en soms blije opwinding oproept. Volg de aanwijzingen van ons op, wanneer we u vragen ergens mee te stoppen of de kinderen bijvoorbeeld uit te leggen waarom er geen ballen mogen worden gegooid. We vinden het leuk en leerzaam voor de kinderen om mee te komen op bezoek. Ook voor de pups zijn het goede ervaringen. Wel verwachten wij dat u ze als ouders begeleid in het voorzichtig omgaan met de pups omdat deze erg kwetsbaar zijn. Soms merken we dat mama hond het soms te druk vindt met jonge kleine enthousiaste en luidruchtige kleutertjes :-). Geen probleem, dan laten we mama bijvoorbeeld even buiten scharrelen. We kijken naar wat de moederhond fijn vindt en dit is per hond verschillend. We willen altijd dat het altijd ook een leuke ervaring voor de mama blijft. 

 

* Respectvol met elkaar omgaan

Vergeet niet dat u hier op bezoek bent. U stapt 5 weken lang (sommige mensen langer) ons privéleven binnen. Wij zijn geen winkel of dagje uit. Ga respectvol met ons om, dat doen we ook met u. Een eerlijke, open en respectvolle communicatie vinden wij erg belangrijk. Wanneer u iets niet aanstaat, het niet eens bent met onze werkwijze of geen klik heeft met onze honden.......geen probleem! Zoek dan gewoon verder. Niemand heeft er iets aan om de ander te overtuigen. Gevoel is gevoel en is iets wat een goede raadgever is!