Home » Werkwijze kennel

Kennelinformatie

Iedere fokker werkt op zijn eigen manier. Hier proberen we enigszins inzicht te geven in wat u bij ons kunt verwachten, alsook wat wij van u verwachten :-). Zie hiervoor ook puppybezoek.

 

Het mag duidelijk zijn dat we een groot aantal honden hebben, en we hierdoor een bijzondere woonsituatie hebben. Gezien alle honden in huis wonen, is dit HEEL ERG VEEL werk. Zeker met slecht weer wordt de boel hier behoorlijk uitgewoond :-). We zijn dan ook de hele dag bezig met schoonmaken, schoonmaken, schoonmaken, wassen, poep ruimen, terrein onderhouden, uitlaten, voeren, vachtverzorging,  verschonen, boodschappen en bezoek ontvangen wanneer er pups zijn. Dit is een enorme dagtaak die buiten de pupperiodes om s morgens om 06.30 uur begint en s avonds pas rond ongeveer 22.30 uur klaar is. Dat iedere dag!

 

Wanneer we pups hebben is de werkdruk nog hoger, en schakelen we vaak wat hulp in, omdat dit met alle aandere volwassen honden gewoonweg niet te doen is. Om deze reden zijn wij ook GESTOPT met VOORAF kennismaken. We ontvangen pas bezoek en maken dan dus kennis, wanneer de pups geboren zijn. Bezoek kost ons ontzettend veel tijd. Het is namelijk niet zo, dat we mensen hier gewoon binnen kunnen laten lopen. Juist door de grote roedel is het van het uiterste belang, dat hier altijd rust heerst en op een bepaalde manier met de honden wordt omgegaan. Met 20 herdershonden en vaak rondvliegende hormonen kan een opzweppend enthousiast toekomstig baasje, onbedoeld een chaos creeeren, wat kan leiden tot gevaarlijke sitiaties.

Dit moet echt niet onderschat worden! Vaak zien mensen alleen de kant van de geweldig grote groep die harmonieus met elkaar omgaat. Dit kan echter alleen, als er strenge regels en duidelijke leiding is. Daarom zetten we de roedel altijd apart wanneer er bezoek wordt ontvangen, om te voorkomen dat bezoek onbedoeld een situatie veroorzaakt waar niemand blij van wordt. Ook hier gaat weer veel tijd in zitten omdat dit alles voor elk bezoek moet worden voorbereid.

 

We hebben ons voorgenomen om buiten de pupperiodes om, alle tijd te reserveren voor de roedel. Omdat er al bijna geen tijd overblijft, maken we dan zelf ook nog eens kans op een uurtje ontspanning en tijd voor familie.

 

We begrijpen dat sommige mensen eerst willen kennismaken voor zij zich bij een kennel inschrijven. Helaas vragen we u dan om naar een andere kennel te zoeken. Dit is gezien onze leefsituatie bij ons niet mogelijk. Voor iedere pupkoper is er een geschikte kennel. Is dit niet bij ons, dan kunnen we u ook helpen aan andere adressen.

 

Iedere week updaten we de website met nieuwe foto's en portretjes. Zo kan iedere pupkoper de pups volgen. Hiervoor stuurden we iedereen afzonderlijk appjes en mailtjes, maar ook dit blijkt veel te tijdrovend. Veel aan de telefoon of app is voor ons ook niet te doen. We vragen hiervoor echt uw begrip. Natuurlijk staan we u voor vragen altijd graag te woord en maken we hier alle tijd voor vrij. Onze voorkeur gaat uit naar mailen, omdat we dit dan kunnen beantwoorden op een moment dat ons het beste schikt.

 

Verder vinden wij het belangrijk dat mensen onze pupinformatie serieus nemen en opvolgen! Vooral wanneer het gaat om voeding, zeker de eerste 6 maanden. Dit is van uiterst belang voor de gezondheid van uw pup, zeker wanneer deze verhuist naar zijjn nieuwe baasje. Inmiddels hebben wij een bijlage toegevoegd aan het koopcontract met uitgebreide informatie, en verwachten wij ook dat u deze richtlijnen op volgt. Natuurlijk is alles bespreekbaar en staan we u graag met raad en daad bij wanneer nodig. .  

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb