Home » Over ons

Welkom op onze website

 

Wij zijn Ben en Inge en wonen met onze roedel honden in het Friese Berltsum. Beide zijn wij geboren en getogen in het westen des lands, maar zijn voor de honden verhuist naar het ruime, hondvriendelijke Friesland.  We hebben een groot buitenterrein waar alle honden naar hartelust kunnen spelen, graven, speuren en luieren. Daarnaast bevinden zich in de buurt heerlijke losloopgebieden. Noodzakelijk uiteraard, want wat is er voor de honden nu mooier dan heerlijk los ravotten.

 

Inmiddels hebben wij een grote roedel honden.; 16 herders, 1 Franse bulldog, 8 mopshondjes en 1 puggle. Een groot deel van onze honden is geholpen en wordt dus niet mee gefokt. Alle honden leven in harmonie met elkaar samen en alles gebeurd hier dan ook in groepsverband.. Deze werkwijze komt van het bedrijf Lobbes, dat we 15 jaar geleden hebben opgezet. Hier zorgden wij voor logeerhondjes, boden we dagopvang aan en hadden we een hondenuitlaatservice. Allemaal in huiselijke sfeer, in groepsverband en zonder kennels.

Met onze verhuizing naar Friesland hebben we dit bedrijf verkocht en zijn we ons helemaal gaan storten op de eigen honden. Want.... we kunnen u vertellen, dat is een hele dagtaak. Daarnaast hebben wij een kleinschalige hondenopvang (seniorensoos), waar voornamelijk oudere hondjes wonen die nauwelijks of niet meer plaatsbaar om wat voor reden dan ook. Ook komt het wel eens voor dat we voor hondjes die te jong zijn voor de seniorensoos of hier niet kunnen aarden een  nieuw huisje zoeken.

 

Af en toe fokken wij een nestje pups uit een weloverwogen combinatie. Al onze honden hebben een goede stamboom uit gezonde lijnen. Wij vragen papieren aan via de Dog World Kennel CLub. We fokken niet (meer) voor een vereniging. Dit is een bewuste keuze. Het fokkerswereldje is een bijzondere wereld, met vooral veel negativiteit naar elkaar toe., geen respect voor andere meningen en wegen, roddel en achterklap.  Niets van aantrekken is iets wat voor mij niet werkt, waardoor ik afstand heb genomen. Wij proberen iedereen in zijn waarde te laten, of we het nu eens zijn met een denkwijze of niet. Dat blijkt binnen een vereniging voor sommige mensen een hele grote opgave.

De perfecte hond bestaat niet. Die is namelijk voor iedereen anders. Iedereen is verschilllend en doet dingen op zijn eigen manier.  Ook daar is niet 1 weg voor. De manier die bij jou en je hond past, is de beste.

 

Wat wij belangrijk vinden is dat we een goede klik hebben met de nieuwe eigenaar en we er vertrouwen in hebben dat het hondje op een goede plek terecht komt.

 

De prijzen van stamboomhonden worden steeds hoger. Enerzijds logisch omdat verantwoorde fokkers steeds meer zaken zullen testen op het gebied van erfelijke afwijkingen. Het moet echter ook niet te gek worden, en voor iedereen bereikbaar blijven.

Als fokker heb je naar mijn inziens ook de taak om mensen voor te lichten en te weerhouden om een goedkope brookfok hond aan te schaffen. Dat werkt niet als je de prijs torenhoog laat oplopen zoals bijvoorbeeld bij de mopshond reeds het geval is.  Niet iedereen heeft nu eenmaal het budget om een dure stamboomhond te kunnen kopen. Prijzen voor de Oudduitse herder beginnen bij 1100 euro en lopen in rap tempo op de afgelopen jaren. Veelal realiseren mensen niet wat een nest verantwoord gefokte pups kost, vooraf, tijdens maar soms ook achteraf.

We proberen de prijs zo laag mogelijk te houden, om mensen te weerhouden om toch voor die goedkope hond te gaan. De verschrikkelijke praktijken die hier achter schuilgaan, zou streng verboden moeten worden. Helaas bieden zij vaak goedkope pupjes aan, veelal uit het oostblok en kunnen zij 'direct worden meegenomen'. Doodzieke pups, gedragsgestoorde pups, veel te jonge pups, niet gesocialiseerd, vol erfelijke afwijkingen etc. Trap er niet in!

 

Lees voor u een pup aanschaft de richtlijnen van de LICG; https://www.licg.nl/foute-fokker/  Hier vindt u informatie waar u op moet letten als u voor een pup gaat kijken!

 

Al onze pups worden in de huiskamer geboren tenmidden van alle huiselijke beslommeringen en de andere honden. Wij besteden veel zorg en tijd aan een goede socialisatie. Wanneer u interesse heeft in een pupje, bent u van harte welkom om de pups en ouders te ontmoeten. Wij bieden geen 'even ophalen pups' aan en behouden ons het recht om plaatsing te weigeren wanneer wij er geen goed gevoel bij hebben. Daarnaast drukken wij dit mensen zelf ook op het hart! Heeft u geen klik? Geen goed gevoel? Kijk dan verder. Een hondje neem je voor het leven en niet voor even!!

 

WIj hebben momenten meerdere nestjes. Onze honden 'passen' de loopsheid vaak op elkaar aan, waardoor er soms meerdere teefjes drachtig zijn. Alle nestjes krijgen hun aandacht, groeien op in de huiskamer, worden optimaal gesocialiseerd en verzorgd. U kunt begrijpen dat dit een dag- (en nacht-)taak is wanneer we meerdere nestjes hebben. Daarom zijn wij telefonisch in deze periode vaak moeilijk bereikbaar. Onze hondjes gaan ALTIJD voor. U kunt ons dan ook het beste bereiken via ons emailadres; ofancientwolfspirit@gmail.com.

 

Deze website is nog in aanmaak. Stambomen, gezondheidsuitslagen, informatie en foto's worden zo spoedig mogelijk aangevuld.