Home » Over ons

Welkom op onze website!

Wij zijn Ben en Inge en wonen in het Friese Berlstum (Berlikum). Ons leven staat in het teken van honden. in 2016 zijn we om deze reden ook vanuit de randstad naar Friesland vertrokken. De rust en vooral de ruimte voor de honden is hier heerlijk. 

Inmiddels hebben wij een grote roedel mopshondjes en Oud Duitse herders. Allen leven in harmonie met elkaar samen. We houden absoluut niet van kennels en alle hondjes leven dan ook bij ons in huis. De herders zijn onderdeel van het gezin en dus echte huishonden.

De mopshondjes hebben hun eigen hondenhuiskamer waar ze in en uit kunnen lopen en voorzien zijn van alle hondse gemakken, zoals banken, luie stoelen, mandjes en kussens. De insteek van het leven in een grote roedel komt voornamelijk vanuit het bedrijf van Inge; hondendagopvang Lobbes, een opvang zonder kennels, waar baasjes  hun hond overdag kunnen brengen als zij bijvoorbeeld aan het werk zijn. Hier lopen ook alle honden door elkaar heen, en kunnen zij de gehele dag lekker hun gang gaan. Omdat de eigen honden inmiddels een fulltime baan op zich is, richt Inge zich nu uitsluitend nog op de eigen honden. De hondendagopvang wordt door geweldige meiden gerund, die het hart voor dieren op de juiste plaats hebben. 

Ben heeft een transportbedrijf en onze mopshond Tinus is zijn bijrijder. Iedere morgen om 6.00 uur staat hij weer paraat om de vrachtwagen te bewaken. Omdat Tinus opgegroeid is tussen de Oud Duitse herders, denkt hij dat hij er zelf ook eentje is. Hij is dan ook nergens van onder de indruk en beschouwt waken als een van zijn kerntaken. Ben vervoert verschillende vrachten, waaronder vele soorten hondenvoer. Wij voeren onze honden hoogwaardige brokken van het merk Yami Dog dat veel vlees bevat. Daarnaast krijgen al onze honden dagelijks vers vlees van diverse merken als Carnibest, Smuldier en Lotgering.

 

In 2012 heeft Zazou een nestje gehad met Bumper. Een geweldige ervaring en wie weet dat we in de toekomst nog eens een nestje gaan fokken met onze Beertje en Balou.