Home » Over ons

Welkom op onze website

 

Wij zijn Ben en Inge en wonen met onze roedel honden in het Friese Berltsum. Beide zijn wij geboren en getogen in het westen des lands, maar zijn voor de honden verhuist naar het ruime, hondvriendelijke Friesland.  We hebben een groot buitenterrein waar alle honden naar hartelust kunnen spelen, graven, speuren en luieren. Daarnaast bevinden zich in de buurt heerlijke losloopgebieden. Noodzakelijk uiteraard, want wat is er voor de honden nu mooier dan heerlijk los ravotten.

 

Inmiddels hebben wij een grote roedel honden.; 19 herders, 1 Franse bulldog, 6 mopshondjes en 1 puggle. Mijn leven (Inge) is 24/7 de honden. Met deze grote roedel is het geen hobby, maar een way-of-life. Ik zeg altijd maar; ik heb geen honden, ik ben de honden. De momenten dat ik afwezig ben zijn dan ook schaars. Dit leven vraagt opoffering, is vaak zwaar, maar voor mij een manier van leven die op mijn lijf gescheven is. Waarschijnlijk hebben ze boven een foutje gemaakt, en had ik als hond geboren moeten worden. Ik versta hun beter dan de meeste mensen :-). Voor mij is het zo normaal om 19 herders om mij heen te hebben die alles met elkaar delen, dat ik het unieke plaatje wel eens vergeet.  

 

Een groot deel van onze honden is geholpen en wordt dus niet mee gefokt. Alle honden leven in harmonie met elkaar samen en alles gebeurd hier dan ook in groepsverband.. Deze werkwijze komt van het bedrijf Lobbes, dat we 18 jaar geleden hebben opgezet. Hier zorgden wij voor logeerhondjes, boden we dagopvang aan en hadden we een hondenuitlaatservice. Allemaal in huiselijke sfeer, in groepsverband en zonder kennels.

Met onze verhuizing naar Friesland hebben we dit bedrijf verkocht en zijn we ons helemaal gaan storten op de eigen honden. Want.... we kunnen u vertellen, dat is een hele dagtaak.

 

Af en toe fokken wij een nestje pups uit een weloverwogen combinatie. Al onze honden hebben een goede stamboom uit gezonde lijnen. Wij vragen papieren aan via de DWKC of binnenkort de NVBK. We fokken niet (meer) voor een vereniging. Dit is een bewuste keuze. Het fokkerswereldje is een bijzondere wereld, met vooral veel negativiteit naar elkaar toe., geen respect voor andere meningen en wegen, roddel en achterklap.  Andere mensen affikken om jezelf op de voorgrond te plaatsen., het is vreselijk zonde. Mensen zijn niet allemaal hetzelfde, en dus des te beter dat er verschlillende soorten fokkers zijn. Voor ieder wat wils! Geen enkele pupkoper is immers ook hetzelfde. Niets van aantrekken is iets wat voor mij niet werkt, waardoor ik afstand heb genomen. Wij proberen iedereen in zijn waarde te laten, of we het nu eens zijn met een denkwijze of niet. Dat blijkt binnen een vereniging voor sommige mensen een hele grote opgave.

De perfecte hond bestaat niet. Die is namelijk voor iedereen anders. Iedereen is verschilllend en doet dingen op zijn eigen manier.  Ook daar is niet 1 weg voor. De manier die bij jou en je hond past, is de beste.

 

Wat wij belangrijk vinden is dat we een goede klik hebben met de nieuwe eigenaar en we er vertrouwen in hebben dat het hondje op een goede plek terecht komt. Daarnaast vinden wij een klik met de nieuwe eigenaar belangrijk, zodat er open en eerlijk gecommuniceerd kan worden. Wij verkopen geen pups aan fokkers, en verkopen onze hondjes uitsluitend als huishond.  Onze hoofdzaak is het fokken op gezondheid en karakter. Shows vinden wij ondergeschikt en hebben we zelf een hekel aan. Het gaat om de magie tussen baas en hond, iets waar wij veel tijd een aandacht aan besteden bij het uitkiezen van een pup. Wij richten ons op voornamelijk gezellige, fijne, relaxte, vriendelijke gezinshonden.

 

De prijzen van stamboomhonden worden steeds hoger. Enerzijds logisch omdat verantwoorde fokkers steeds meer zaken zullen testen op het gebied van erfelijke afwijkingen. Het moet echter ook niet te gek worden, en voor iedereen bereikbaar blijven.

Als fokker heb je naar mijn inziens ook de taak om mensen voor te lichten en te weerhouden om een goedkope brookfok hond aan te schaffen. Dat werkt niet als je de prijs torenhoog laat oplopen zoals bijvoorbeeld bij de mopshond reeds het geval is.  Niet iedereen heeft nu eenmaal het budget om een dure stamboomhond te kunnen kopen. Prijzen voor de Oudduitse herder beginnen rond de 1250 euro en lopen in rap tempo op de afgelopen jaren. Veelal realiseren mensen niet wat een nest verantwoord gefokte pups kost, vooraf, tijdens maar soms ook achteraf. Wij bieden immers een goede garantie voor de pup. Het blijft een levend wezen en niet alles is vooraf te voorzien.

We proberen de prijs zo laag mogelijk te houden, om mensen te weerhouden om toch voor die goedkope hond te gaan. De verschrikkelijke praktijken die hier achter schuilgaan, zou streng verboden moeten worden. Helaas bieden zij vaak goedkope pupjes aan, veelal uit het oostblok en kunnen zij 'direct worden meegenomen'. Doodzieke pups, gedragsgestoorde pups, veel te jonge pups, niet gesocialiseerd, vol erfelijke afwijkingen etc. Trap er niet in!

 

Lees voor u een pup aanschaft de richtlijnen van de LICG; https://www.licg.nl/foute-fokker/  Hier vindt u informatie waar u op moet letten als u voor een pup gaat kijken!

 

Al onze pups worden in de huiskamer geboren tenmidden van alle huiselijke beslommeringen en de andere honden. Wij besteden veel zorg en tijd aan een goede socialisatie. Wanneer u interesse heeft in een pupje, bent u van harte welkom om de pups en ouders te ontmoeten. Wij bieden geen 'even ophalen pups' aan en behouden ons het recht om plaatsing te weigeren wanneer wij er geen goed gevoel bij hebben. Daarnaast drukken wij dit mensen zelf ook op het hart! Heeft u geen klik? Geen goed gevoel? Kijk dan verder. Een hondje neem je voor het leven en niet voor even!!

 

Al onze honden wonen in huis. Wij hebben dan ook geen kennelhonden, en verkopen ook geen pups aan mensen die de hond in een kennel willen huisvesten. Onze pups worden geboren in de huiskamer en verblijven daar tot zij naar hun nieuwe baasje gaan. Zij worden dus niet verplaatst naar een kennel wanneer zij ouder zijn. Natuurlijk spelen zij geregeld buiten in een speciale puppyren met puppyhuis, maar in de nachten slapen zij altijd bij ons in de woonkamer.

 

Door de grote roedel honden hebben wij 24/7 onze handen vol. Met een nestje pups is dit dus heel hard aanpoten en hebben wij uiteraard de nodige hulp. De telefoon is hierbij dan vaak storend en komt vaak net niet uit. Dat geldt tevens buiten de puppyperiodes om. Bedenk u dat we hier een grote roedel honden hebben die allemaal samen leven. HIer is een bepaalde mate van leiding en rust noodzake;lijk. Daarom zijn wij telefonisch vaak moeilijk bereikbaar. Onze hondjes gaan ALTIJD voor. U kunt ons dan ook het beste bereiken via ons emailadres; ofancientwolfspirit@gmail.com..

 

Deze website is nog in aanmaak. Alle info wordt zo spoedig mogelijk aangevuld.