Home » Over mij

Welkom op de website van Ancient Wolfspirit

 

Ik ben Inge van Velthuijsen en woon met mijn roedel honden in het Friese Berltsum. Geboren en getogen in het westen des lands, maar voor de honden verhuisd naar het ruime, hondvriendelijke Friesland.  Hier hebben we een groot buitenterrein waar alle honden naar hartelust kunnen spelen, graven, speuren en luieren. Daarnaast bevinden zich in de buurt heerlijke losloopgebieden. Noodzakelijk uiteraard, want wat is er voor de honden nu mooier dan heerlijk los ravotten.

 

Inmiddels heb ik een grote roedel honden bestaande uit naast de herders, diverse andere rassen (cockapoo's, poedels, een Franse bulldog en (retro)mopshondjes. De herders zijn echter oververtegenwoordigd, gezien we 20 van deze kanjers hebben rondlopen. 

Mijn leven is 24/7 de honden. Met deze grote roedel is het geen hobby, maar een way-of-life. Ik zeg altijd maar; ik heb geen honden, ik ben de honden. De momenten dat ik afwezig ben zijn dan ook schaars. Dit leven vraagt opoffering, is vaak zwaar, maar voor mij een manier van leven die op mijn lijf gescheven is. Waarschijnlijk hebben ze boven een foutje gemaakt, en had ik als hond geboren moeten worden. Ik versta hun beter dan de meeste mensen :-). Voor mij is het zo normaal om 34 honden om mij heen te hebben die alles met elkaar delen, dat ik het unieke plaatje wel eens vergeet.  

 

Een groot deel van de honden is geholpen en wordt dus niet mee gefokt. Alle honden leven in harmonie met elkaar samen en alles gebeurd hier dan ook in groepsverband... Deze werkwijze komt van het bedrijf Lobbes, dat ik 18 jaar geleden hebben opgezet. Hier zorgden ik en mijn team voor logeerhondjes, boden we dagopvang aan en hadden we een hondenuitlaatservice. Allemaal in huiselijke sfeer, in groepsverband en zonder kennels.

Met de verhuizing naar Friesland hebben ik dit bedrijf verkocht en ben mij helemaal gaan storten op de eigen honden. Want.... ik kan u vertellen, dat is een hele dagtaak.

 

Af en toe fok ik een nestje pups uit een weloverwogen combinatie. Alle honden hebben een goede stamboom uit gezonde lijnen. Ik ben lid van de NVBK en vraag hier voor de herders oojk de stambomen aan. Ik fok niet (meer) voor een Nederlandse vereniging. Dit is een bewuste keuze. Het fokkerswereldje is een bijzondere wereld, met vooral veel negativiteit naar elkaar toe., geen respect voor andere meningen en wegen, roddel en achterklap.  Wanneer je niet lid bent van 'hun' club 'deugd het vast niet.'. Andere mensen affikken om jezelf op de voorgrond te plaatsen., het is vreselijk zonde. Mensen zijn niet allemaal hetzelfde, en dus des te beter dat er verschlillende soorten fokkers zijn. Voor ieder wat wils! Geen enkele pupkoper is immers ook hetzelfde. Niets van aantrekken is iets wat voor mij niet werkt, waardoor ik afstand heb genomen. Ik probeer iedereen in zijn waarde te laten, of ik het nu eens ben met een denkwijze of niet. Het altijd MOETEN ventileren van een negatieve mening vind ik iets heel naars van deze tijd. Kijk naar dat wat verbind en leer van elkaar. 

De perfecte hond bestaat niet. Die is namelijk voor iedereen anders. Iedereen is verschilllend en doet dingen op zijn eigen manier.  Dus ook het fokken van gezonde puppen met lieve stabiele karakters. Ook daar is niet 1 weg voor. Dit geldt ook voor de pupkoper. Ik kan u vertellen hoe u uw pup op moet voeden, maar de fijne kneepjes is toch echt uw eigen beste manier. De manier die bij jou en je hond past, is de beste. Natuurlijk denk ik graag met u mee, wanneer u vragen heeft of ergens tegenaan loopt. 

 

Wat ik belangrijk vind is dat er een goede klik is met de nieuwe eigenaar en ik het vertrouwen heb dat het hondje op een goede plek terecht komt. Daarnaast vind ik het belangrijk, dat er open en eerlijk gecommuniceerd kan worden. Ik verkoop geen pups aan fokkers, geen showhonden en verkoop  mijn hondjes uitsluitend als huishond.  

Mijn hoofdzaak is het fokken op gezondheid en karakter. Shows vinden wij ondergeschikt en hebben we zelf een hekel aan. De hele achterliggende gedachte van de mooiste hond, met een perfecte rassstandaard is niets voor mij. Natuurlijk moet het een Oudduitser blijven, maar karakter en gezondheid is veel belangrijker dan uiterlijk. Het gaat om de magie tussen baas en hond, iets waar ik veel tijd een aandacht aan besteed bij het uitkiezen van een pup. Ik richt mij op voornamelijk gezellige, fijne, relaxte, vriendelijke gezinshonden.

 

De prijzen van stamboomhonden worden steeds hoger. Enerzijds logisch omdat verantwoorde fokkers steeds meer zaken zullen testen op het gebied van erfelijke afwijkingen. Daarnaast besteedt een serieuze fokker enorm veel tijd in de socilalisatie van een nest. Vergist u zich ook niet in alle bijkomende kosten die (soms al voorafgaan aan een nest) er bij komen kijken. De aanschafprijs moet echter ook niet te gek worden, en voor iedereen bereikbaar blijven. Als fokker heb je naar mijn inziens ook de taak om mensen voor te lichten en te weerhouden om een goedkope brookfok hond aan te schaffen. Niet iedereen heeft nu eenmaal het budget om een dure stamboomhond te kunnen kopen. En dit is precies de reden dat wij ook adverteren op Marktplaats. Heel veel mensen weten de weg namelijk niet naar een goede fokker. Door ook een ander aanbod te tonen, hopen we mensen op het juiste pad te brengen. Hoeft niet bij ons. Als het maar niet bij een broodfokker is!  Een klein beetje doorsparen en je hebt een hond met een grote kans op goede gezondheid en een goede garantie als er wel iets aan de hand zou blijken. Een hond is nu eenmaal een 'natuurproduct', en daar kan natuurlijk altijd een foutje optreden.  Zaak als fokker om de kans hierop zo klein mogelijk te maken (uitsluiten is onmogelijk!).

 

Lees voor u een pup aanschaft de richtlijnen van de LICG; https://www.licg.nl/foute-fokker/  Hier vindt u informatie waar u op moet letten als u voor een pup gaat kijken!

 

Al onze pups worden in de huiskamer geboren tenmidden van alle huiselijke beslommeringen en de andere honden. Ik besteed veel zorg en tijd aan een goede socialisatie. Wanneer u interesse heeft in een pupje, bent u van harte welkom om de pups en ouders te ontmoeten. Ik bied geen 'even ophalen pups' aan en behoud mij het recht om plaatsing te weigeren wanneer ik er geen goed gevoel bij heb. Daarnaast druk ik dit mensen zelf ook op het hart! Heeft u geen klik? Geen goed gevoel? Kijk dan verder. Een hondje neem je voor het leven en niet voor even!!

 

Al mijn honden wonen in huis. Ik heb dan ook geen kennelhonden, en verkopen ook geen pups aan mensen die de hond in een kennel willen huisvesten. Onze pups worden geboren in de huiskamer en verblijven daar of in de puppyruimte in huis tot zij naar hun nieuwe baasje gaan. Zij worden dus niet verplaatst naar een kennel wanneer zij ouder zijn.

Door de grote roedel honden heb ik 24/7 mijn handen vol. Met een nestje pups is dit dus heel hard aanpoten en heb ik soms de nodige hulp. De telefoon is hierbij aak storend en komt vaak net niet uit. Dat geldt tevens buiten de puppyperiodes om. Bedenk u dat we hier een grote roedel honden hebben die allemaal samen leven. HIer is een bepaalde mate van leiding en rust noodzake;lijk. Daarom ben ik telefonisch vaak moeilijk bereikbaar. Onze hondjes gaan ALTIJD voor.

 

U kunt mij dan ook het beste bereiken via mijn emailadres; ofancientwolfspirit@gmail.com..

 

Deze website is nog in aanmaak. Alle info wordt zo spoedig mogelijk aangevuld.

Maak een Gratis Website met JouwWeb