Home » E-nest (*Yogi x Viking*)

E-Nest  06-09-2019

Unknown Black Widow Cookie Inc (Yogi) x Veit von El Dorado (Viking)

WEEK 1

Esprit     teefje zwart/buin

Espresso     teefje zwart

Escobar    reutje zwart/bruin

Extacy    teefje zwart/bruin

Eskimo    teefje zwart/bruin

Excalibur     reutje zwart

Enjoy     teefje zwart/bruin

 

WEEK 2

20-09-2019 De pupjes zijn vandaag 2 weekjes oud en zijn voor het eerst ontwormd. Esprit en Excalibur klauterden van de week al de kist uit, op zoek naar de melkbaar. De oogjes gaan langzaam open en er wordt al wat gewaggeld. Allemaal drinken ze goed bij mams en groeien gestaag.

Esprit (rood)

Espresso (rose)

Escobar (groen)

Extacy (paars)

Eskimo (geel)

Excalibur (blauw)

Enjoy (oranje)

Aan de melkbar

WEEK 3

 

Na meerdere ontsnappogingen van Esprit en Excalibur was er een wat hoger schuifje geplaatst. Inmiddels heeft ook dat geen zin meer, want alle pups klauteren met gemak de kist uit. Tijd dus om deze op te ruimen en de pups een wat wijdere wereld te laten ontdekken. Er is nu echt contact met de pups. Ze kijken je onderzoekend aan en gaan op geluid reageren. Daar maken we gelijk gebruik van door de stofzuiger naast het nu heel volle kistje met pups te bewegen. De komende weken worden een grote ontdekkingstocht, en ook de bezoekjes beginnen met de aankomende pupeigenaren. Het wordt weer een drukke tijd! Morgen weer tijd voor de portretjes en dat zal nog een hele onderneming worden met deze bezige bijtjes!

Portretjes pupjes 3 weekjes oud

Esprit

Espresso

Escobar

Extacy

Eskimo (geel)

Excalibur (blauw)

Enjoy (oranje)

Slaap puppy slaap......

 

WEEK 4

1 oktober, de pups zijn nu 26 daagjes oud en tijd voor de eerste vleesmousse. Ze vonden het heerlijk en smeerden zichzelf helemaal onder. Daarna elkaar schoon likken en een toetje bij mama.

 

WEEK 5

Het puppybezoek is in volle gang en het is dus een drukte van belang. Voor de pups zeer leerzaam om al die verschillende mensen, waaronder ook een hoop kinderen te leren kennen, en ze genieten dan ook van alle aandacht. Yogi en Viking maken uiteraard ook van de gelegenheid gebruik om zich eens goed te laten knuffelen.

Inmiddels zijn de pups over op geweekte brokjes cavom. Langzamerhand weken we steeds minder zodat ze op droge brokjes overgaan. Eind deze week gaan we vers vlees bijvoeren. De pups groeien nu heel hard, en Excalibur was de eerste die nu al de 3 kilo aantikte. Door alle drukte zijn de portretjes vandaag pas genomen, want de rest van de honden wil natuurlijk ook nog aandacht naast al het bezoek. De fotootjes zijn wel na het eten genomen, dus her en der zit nog een kloddertje cavom-pap die we gemist hebben met schoonvegen :-).

Esprit (rood)

Espresso (roze)

Escobar (groen)

Extacy (paars)

Eskimo (geel)

Excalibur (blauw)

Enjoy (oranje)

Woensdag was het helaas geen buitenspeelweer...Jammer maar we hopen maar op beter weer. Maar even een nieuwe lading speelgoed gehaald, en dat moest natuurlijk allemaal gelijk getest worden. Vannacht een hoop onweer, maar de pups gaven er niets om. Ook de straaljagers van vliegbasis Leeuwarden maken een hoop herrie, maar ook dat boeit niet. Inmiddels is bekend waar alle pups heen gaan;


Enjoy blijft bij ons in Berltsum
Excalibur gaat in Ermelo wonen bij Ronny en Anneke
Espresso gaat naa Winterswijk naar de familie Lubbers
Esprit verhuist naar Schimmert naar Romy en Rob
Escobar gaat in Alkmaar wonen bij Jacqueline en Rick
Eskimo gaat in Dordrecht wonen bij Roger en Marlein
Extacy gaat naar Heiloo naar de familie Mantzos

 

Donderdag 10-10, de verjaardag van Ome Bumper. Hij is vandaag 8 jaar geworden. Het zo nu en dan droog en gokken we het er op. Voor het eerst naar buiten! Het werd wel tijd...maar door het slechte weer was het niet te doen. Natuurlijk was het even spannend, maar al snel dartelden de pups vrolijk rond en gingen op onderzoek uit.

 

WEEK 6

Het was wederom een druk weekend met bezoekjes voor de pups. Inmiddels groeien ze als kool en wegen ze bijna allemaal 4 kilo.

Esprit - Laika

Espresso - Tess

Escobar - Ross

Extacy - Kira

Eskimo - Skimo

Excalibur - Spike

Enjoy - Beau

 

WEEK 7

Vrijdag 18-10 waren de pups precies 6 weekjes oud en hebben zij hun chip en eerste vaccinatie gehad, Natuurlijk werden zij ook helemaal nagekeken door de dierenarts, en dit vonden ze een groot feest. Alle pups zijn gezond verklaard zonder bijzonderheden, dus allemaal dik tevreden. Zaterdagnacht en zondagochtend sloegen de vaccinatie-naweeen even toe, en gingen ze allemaal aan de race. Gelukkig waren ze al snel weer hersteld in de loop van de zondag.

 

De portretjes zijn deze week laat door alle drukte, want ze houden je nu de gehele dag bezig. In de tijdblokken dat er geslapen wordt, race ik van hot naar her om de andere honden te verzorgen en van hun aandacht te voorzien. Je kunt merken dat ze steeds meer uitdaging zoeken. De speelrondes worden langer en de rangorde wordt flink getest. Vrijdag kwam tevens onze Joy terug van haar gastgezin waar ze de eerste maanden goed is gesocialiseerd, en dat was voor de pups wel een leuke bijkomstigheid. Ook een jonkie (5 maanden), maar dan in groter voormaat waar je leuk aan de andere kant van het hek gek mee kan doen. Mama Yogi waagt zich een paar minuutjes in de ren, maar wil er dan meteen weer uit. Die scherpe piranja tanden en drukke pluizenbollen zijn nu teveel voor het goede. De pups wennen aan het langere tijd afwezig zijn van hun moeder en malen er verder niet om. Zo gaan we ze langzamerhand voorbereiden voor vertrek, want alle baasjes kunnen natuurlijk niet wachten. De 5 kilo was vrijdag al bereikt door Excalibur, en zal snel gevolgd worden door de andere hongerige wolfjes. Alle namen zijn uitgekozen en staan bij de foto's.

Laika (Espirt, rode bandje)

Laika

Tess (Espresso, roze bandje)

Tess

Ross (Escobar, groene bandje)

Ross

Kira (Extacy, paarse bandje)

Kira

Skimo (Eskimo, gele bandje)

Skimo

Spike (Excalibur, blauwe bandje)

Spike

Enjoy  (oranje bandje)

Beau

Week 8

Owwww het is alweer voorbij. Deze week gaan de pups ons al verlaten. De beertjes zijn er inmiddels echt aan toe.. Klaar om op ontdekkingstocht te gaan in de grote wereld. Wij wensen alle baasjes heel erg veel geluk toe met hun nieuwe maatje!

 

Zaterdag 26-10

De pups zijn inmiddels 5 kilo en mogen naar hun nieuwe baasjes verhuizen. Eskimo en Espresso bijten de spits af.

Daar gaat Skimo!

Veel geluk Roger en Marlein met de kleine doerak.

Tess vertrekt voor haar lange reis naar Winterswijk.

Veel geluk familie Lubbers!